فارس من| زاغی: آفت مگس مدیترانه تحت کنترل و مدیریت است

درخواست ما از مسؤولان جهادکشاورزی این است اطلاع رسانی بیشتری درباره مگس مدیترانه ای به کشاورزان صورت گیرد و اینکه تحقیقی و پژوهشی درباره خاستگاه و پیدایش این موجود و اینکه چرا یک دفعه این همه جمعیت آن زیاد شده انجام دهند.

مورد دیگر اینکه لازم است مسؤولان جهاد کشاورزی ارقام مقاوم به آفت را به باغداران معرفی کنند، بعضی وقت‌ها احساس می‌کنم گونی مگس را کسی در استان پخش کرده بخاطر اینکه یکباره جمعیت مگس‌ها افزایش یافته و این موضوع سبب می‌شود کسانی هم که مشتری مرکبات شمال هستند کم کم از دست می‌روند.

عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: یکی از افات مهم باغات مرکبات به ویژه نارنگی پیش‌رس آفت مگس مدیترانه است که این آفت مهم‌ترین میزبان هلو، شلیل و انواع مرکبات است.

وی با اشاره به اینکه جمعیت آفت در کشت مخلوط بیشتر است، افزود: تاکید ما بر این است که این آفت به‌خوبی مدیریت شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر مشورت باغداران با مشاوران و کارشناسان جهاد کشاورزی، اضافه کرد: راهکارهای ساده و پیش و پا افتاده است که باید توسط باغداران عملیاتی شود.

زاغی با اعلام اینکه مگس مدیترانه ، آفتی مدیریت‌پذیر است، تصریح کرد: درصورت عدم مدیریت ممکن است به ۳۰ تا ۴۰ درصد محصول خسارت وارد کند.

وی خاطرنشان کرد: برداشت سریع میوه‌های رسیده درحال حاضر نارنگی پیش رس و در اینده‌ای نزدیک خرمالو، جمع‌آوری میوه‌های ریخته شده پای درخت و دفن آن در عمق ۵۰ سانتی‌متری خاک،  تله مگس قبل از تخم‌ریزی و سم‌پاشی در باغ‌های مخلوط با جمعیت بالا ازجمله راهکارهای مهم مبارزه با آفت مگس مدیترانه در باغ‌های استان مازندران است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه خوشبختانه درحال حاضر آفت تحت کنترل و مدیریت است، گفت: در باغ‌ها مشکلی نداریم بیشترین مشکل ما در خانه‌سراها است و یکی از اقداماتی که به مدیریت خوب آفت کمک می‌کند  جمع‌آوری میوه نارنج از روی درختان است که موجب می‌شود آفت نتواند جمعیت خود را اضافه کند.

اخبار مرتبط

طغیان احتمالی آفت مگس مدیترانه در باغ‌های مازندران

مبارزه با مگس میوه در 13 هزار هکتار از باغ های بابل

ردیابی مگس مدیترانه ای در باغ های جویبار

0 نظر

ارسال نظر

capcha